KÜRT DİLİ VE EDEBİYATI DERS KİTABI

• Ürün kodu: PY.018-2012

Bu kitap Tarih Vakfı tarafından Şubat 2009 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Toplumsal ve Siyasal Çatışmaların Yaşandığı Toplumlarda Uzlaşma Aracı Olarak Eğitimin Rolü Toplumsal Uzlaşma Aracı Olarak Eğitimin Rolü Projesi kapsamında hazırlandı. Kitabın öncelikli hedef kitlesi Kürt kültürü dili ve edebiyatı konusunda yanlış ya da eksik bilgiye sahip veya hiç bilgisi olmayan tüm ortaöğretim öğrencileridir. Bu kitap Kürt dili ve edebiyatının belli başlı özelliklerini tanıtmaya anlatmaya farkındalık yaratmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu bağlamda ilk olmasından kaynaklanan bazı eksikleri olabileceğinin farkında olarak bundan sonra yapılacak daha yetkin çalışmalara öncülük etmesi ve toplumsal barışa katkıda bulunması inanç ve umudunu taşıyoruz.

Yazarlar : Esa Sadıkoğlu,Fehim Işık,Mehmet Mehmetoğlu,Mehmet Sait Çakar,Ronayi Önen,Sami Tan

Ebat : 16,5*24

Baskı Adeti : 2