20. YÜZYIL DÜNYA VE TÜRKİYE TARİHİ ÖĞRENCİ EL KİTABI

• Ürün kodu: YY.1560-2014

20. YÜZYIL DÜNYA VE TÜRKİYE TARİHİ ÖĞRENCİ EL KİTABI

Üzerinde uzun yıllar boyunca çalışılmış bir projenin ürünü olan 20. Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi kitabı, radikal bir yaklaşımla 20. yüzyılı 1930ların başında bitirmiyor; daha da önemlisi modern dönemi Batı Medeniyetinin bir özeti olmaktan çıkartıp dünya kürenin büyük resmini tarihe dâhil ediyor. Bu sayede Türkiye’nin 20. yüzyıl tarihi de dünya coğrafyası içinde tüm etkileşimleri ile yerini buluyor.

Çeşitli disiplinlerden gelen uzmanların yoğun bir işbirliği ile gerçekleştirdiği kitapta ana ve yan metinlerin yanı sıra zengin görsel malzeme, haritalar, tartışmaya zemin hazırlayan tarihi belgeler oldukça özgün bir eğitim malzemesi sunmaktadır. 2004 yılındaki ilk baskısında tarihçi, öğrenci ve öğretmenlerden aldığı olumlu eleştirilerle başarılı bir ders/etüt kitabı olduğunu kanıtlayan 20. Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi, öğrenci ve öğretmenlere içinde yaşadığımız siyasi ve ekonomik sistemleri anlamamızı sağlayacak küresel bir bakış açısı sunuyor.

Yazarlar : Faruk Alpkaya,Gökçen Alpkaya

Ebat : 19,5*27,5