ANI SETİ ( 3 KİTAP)

• Ürün kodu: YY.SET.1349-2016

AHMED MİDHAT EFENDİ AVRUPA'DA

Tanzimat döneminin ünlü yazarı Ahmed Midhat Efendi, 1889'da Stockholm'de yapılan Şarkiyatçılar Kongresi'ne Osmanlı delegesi olarak gitmiş, ardından Paris'teki Dünya Sergisi'ni ve Avrupa'nın birçok şehrini ziyaret etmiş, bu seyahatini Avrupa'da Bir Cevelan adlı kitabında anlatmıştı. Kendini bir "müstagrip" olarak tanımlayan Ahmed Midhat Efendi'nin Avrupalı "öteki"ne, özellikle de Avrupa'da tanıştığı Madam Gülnar'a bakarken kullandığı mercekler bize neleri gösteriyordu? Tarihçi Carter V. Findley, kültürün iktidar ile ilişkilerini aydınlatabilmek için giriştiği araştırmanın ve maceranın bir noktasında, bir Osmanlı düşünürünü ele alarak Oryantalizm, Oksidantalizm ve Ötekicilik sorularına cevap arıyor, Ahmed Midhat'ın merceklerini inceleyerek Osmanlı'yı daha derinden anlamaya çalışıyor

Yazar : A.Raymond

Çevirmen : Adnan İslamoğulları

Baskı Tarihi : Nisan 99

ANILAR 2

SERGÜZEŞT-İ HAYATIM CİLD-İ SANİ

Gazi Ahmed Muhtar Paşa (1839-1919) anılarının ikinci cildinde "93 Harbi" olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın doğu cephesini anlatıyor. Erzurum-Kars yaylasında Nisan 1877'de başlayıp Aralık 1877'de sona eren çetin muharebeleri yapan ordunun başkomutanı olarak olaylara salt bir harp tarihçisi gözüyle bakmıyor. Osmanlı ordusunun yapısını, insan kaynaklarını, komuta kademelerini, savaş gücünü etkileyen faktörleri, İstanbul'daki komuta merkeziyle ilişkileri eleştirel bir bakışla irdeliyor. Osmanlı ordusunun 19. yüzyıldaki bu son cephe savaşı birinci derecedeki sorumlusunun kalemiyle dile getiriliyor.

Yazar : Gazi Ahmed Muhtar Paşa

Çevirmen : Yücel Demirel

Baskı Tarihi : Ekim 96

Fiyat : 26,00 TL.