“SEN KIMSIN?” SIYASETI

• Ürün kodu: YY.1684.2018

Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye’den Orta Asya’ya Büşra Ersanlı’nın Türkiye, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Kafkaslarda tarih eğitimi, milli kimlik ve siyasal iktidar arasındaki ilişkilere dair farklı dillerde yayımlanmış makalelerinin derlemesinden oluşuyor. Büşra Ersanlı bu kitapta yer alan makaleleriyle erken Cumhuriyet döneminden bugüne uzanan bir hatta iktidarın tarih eğitimineyansıyan zihinsel tavrının izini sürüyor veİktidar ve Tarih, Türkiye'de "Resmi Tarih" Tezinin Oluşumu (1929-1937) kitabının ana meselelerini derinleştiriyor.Kitap aynı zamandakarşılaştırmalı bir yaklaşımla Türkiye’denAzarbeycan’a, Özbekistan’a ve Türkmenistan’a uzanan geniş bir coğrafyada “Sen Kimsin?” siyasetinin tarih eğitimindeki yerini tartışıyor. Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” SiyasetiErsanlı’nın 1990’lardan bu yana bir siyaset bilimci, kadın akademisyen ve aktivist olarak deneyimlerini, gözlemlerini ve varoluş hallerini içeren bir söyleşiyi de okurlara sunuyor.

Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” SiyasetiTarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihçilerin Mutfağı: Toplumsal Tarih Kitapları” dizisinin ikinci kitabı.Ersanlı’nın sözleriyle “Tarihçiliğin ütopyasından söz etmek istersek çoğul insanlık hallerinden muazzam ortaklık alanları çıkarmayı ümit edebiliriz”.Tarihçilerin Mutfağı dizisiyle bu ümidi paylaşıyoruz.