75 YILDA ÇARKLARI DÖNDÜRENLER

• Ürün kodu: BL.8260

75 Yılda Çarkları Döndürenler
Metin Celâl

Sadece büyük aşkların, olağanüstü yaşamların değil; gündelik uğraşların, üretimin tüketimin de bir romanı vardır. O romanın kahramanlarını, yani "insan"ı yakaladınız mı, kupkuru bir konudan renkli, sıcak bir hikâye çıkar. Sanayi konusundan bile... Cumhuriyet döneminde sanayinin gelişmesinin, 75 yılda Çarklardan Chip'lere nasıl gelindiğinin romanının kahramanları, "esas oğlan" ve " meşum kadın"ları; fabrikalar, işletmeler, kurumlar, şirketlerdi. 75 Yılda Çarkları Döndürenler'de ise insanlar ve insan ilişkileri var. Üretim sürecinde farklı konumda, farklı yanlarda, hatta farklı cephelerde yer alan insanlar: İşçiler, işverenler, mühendisler... Kitap dört bölümden oluşuyor:"Kalkınma Ütopyasının Askerleri", "Atölyelerden Holdinglere Sanayiciler", "Çarkların Emek Cephesi: İşçiler", "İşçi ve İşveren Örgütlenmesi" 75 Yılda Çarkları Döndürenler;portrelerle, anılarla, röportajlarla, araştırma yazılarıyla, çarkların hangi yanında, hangi cephede dururlarsa dursunlar, sanayileşme romanında tuzu ve rolü olanlar konusunda bir izlenim vermeye çalışıyor. Kısaca, Türkiye'de sanayi kesiminin 75 yıllık macerasının bir "aile albümü."

Türkçe
327 s. -- 1. Hamur-- Ciltsiz -- 19 x 24 cm