KENTSEL ARSA, ALTYAPI VE KENTSEL HİZMETLER

• Ürün kodu: YY.1442-2012

KENTSEL ARSA, ALTYAPI VE KENTSEL HİZMETLER

İLHAN TEKELİ TOPLU ESERLER- 6

Toplu Eserlerin bu kitabı kentsel gelişmenin / büyümenin ve yaşam kalitesini belirlemenin temel mekanizmasını oluşturan, kentsel arsa, altyapı ve kentsel hizmetlerin üretimini ele alıyor. Eğer bir kentin görünen yüzünün neden böyle olduğunun nedenlerini kavramak istiyorsak, bu mekanizmaları yakından tanımamız gerekiyor. Bu mekanizmalardan arsa üretiminin toplum bakımından önemi kentlerinin biçimlendirilmesinin ötesine geçiyor. Kentleşmenin hızlandığı her yerde arsa spekülasyonu en sık konuşulan konu oluyor. Arsa sahipleri büyük kazançlar elde ediyor. Arsa sahipliği kapital birikim sürecinin yollarından biri olarak düşünülüyor. Toplumun bir kesimi tarafından kaçırılmaması gereken fırsat olarak görülüyor. Oysa toplumun bir başka kesimi, arsa sahibinin hiçbir katkısı olmadan toplumun oluşturduğu bu değer artışına arsa sahibinin el koymasını ahlaki olmayan bir fırsatçılık olarak değerlendiriyor.

Yazar : İlhan Tekeli

Baskı Tarihi : Kasım 11