İLHAN TEKELİ İLE GÜNÜMÜZE VE GELECEĞE DAİR

• Ürün kodu: YY.1619-2015

İLHAN TEKELİ İLE GÜNÜMÜZE VE GELECEĞE DAİR

İLHAN TEKELİ TOPLU ESERLER- 26

İlhan Tekeli Türkiye’nin ilk şehir ve bölge planlama bölümünün hem ilk öğrencilerinden hem de ilk öğretim üyelerinden biridir. 50 yıla yakın süre ODTÜ’de ders vermiştir, günümüzde de vermeye devam etmektedir. Çok sayıda öğrencisi olmuştur. Bu öğrencilerden şimdi Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde öğretim üyeliği yapan bir bölümü, Toplu Eserlerin metinleri üzerinde derin  bir okuma yaparak hocalarının  çalışmalarını değerlendirmiştir.

Toplu Eserlerin 26’ncısını oluşturan “İlhan Tekeli’yle Günümüze ve Geleceğe Dair” kitabı işte böyle bir derin okumayı içermektedir. Bu kitap projesi Gazi Üniversitesinde akademisyen olan,  “eski öğrenci şimdiki meslektaşların” girişimi sonucunda gelişmiştir. Genç akademisyenler bu projede, belirli konularda Tekeli ile daha fazla tartışmayı, sorular sormayı ve bu kapsam içinde İlhan Tekeli’nin bugüne ve geleceğe nasıl baktığını sorgulamayı amaçlamışlar.

Yazar : İlhan Tekeli

Baskı Adeti : 1