KIRIM'IN ÇEHRELERİ

• Ürün kodu: YY.1558-2014

KIRIM'IN ÇEHRELERİ

Uzun tarihi boyunca sayısız kere istila edilen, topraklarında antik çağlardan beri farklı egemenliklerin hüküm sürdüğü, farklı etnik ve dini topluluklara, kolonilere, krallıklara ev sahipliği yapan Kırım, tarih boyunca önemini hiçbir zaman yitirmemiştir.

Birinci Dünya Savaşı'ndan önce bölgeyi gezen ve bir süre Kırım'da yaşayan Baronne L. de Wrangell, Kırım'ın Çehreleri adlı eserinde bu çeşitlilikle zenginleşen Kırım'ın tarihsel gelişimini antik çağlardan günümüze dek arkeolojik, siyasal, askeri, sosyal, etnik ve kültürel şekillenmelere de ışık tutacak şekilde gözlemleriyle birlikte aktarıyor.

1939 yılında Fransa'da yayımlanan Kırım'ın Çehreleri, bir yandan yazarının etkileyici edebi üslubuyla zamanımızın çok gerisinde kalmış bir dönemi dile getirirken, diğer yandan sunduğu bilgilerle ve dönemsel anlatılarla tarihin nasıl katı bir yapıya sahip olmadığının karşılaştırmalı bir örneğini sunuyor.

Yazar : BARONNE L. DE WRANGELL

Çevirmen : Mesut Yaşar Tufan