AVRUPA BİRLİĞİ, DEVLET VE STK'LAR

• Ürün kodu: DY.8354

Avrupa Birliği Yolunda Türkiyede Sivil Toplum Kuruluşları-Devlet İlişkileri" ile "Türkiye-Avrupa Birliği Bütünleşmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü", Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumları dizisinin yedinci ve sekizinci halkası. Batı dünyasında STKların önemi gitgide büyürken ve STKlar karar alma mekanizmalarında gitgide daha fazla söz sahibi olurken Türkiye bu süreçte nerede duruyor? Bu bağlamda Batı Türkiyeye nasıl bakıyor, STKlar bu süreci nasıl izliyor? Avrupa Birliği yolunda Sivil Toplum Kuruluşlarının edindiği tecrübeler nedir?

İlki 1994te düzenlenen sempozyumlar dizisinin yedincisi 2-3 Haziran 2000 tarihinde, sekizincisi de 15-16 Aralık 2000de yapılmış, Helsinki Yurttaşlar Derneğinden ÇareSİZ Hareketine, İnsan Hakları Derneğinden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine ve Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneğine kadar birçok sivil toplum kuruluşu Avrupa Birliği sürecindeki çalışmalarını birbirlerine aktarmış, düşüncelerini paylaşmış ve tartışmıştı. Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının durduğu noktayı merak edenler için önemli bir kaynak.

ISBN: 2789785793253
Baskı Sayısı: 1. Baskı